BAZA ZNANJA

Stručnjaci otkrivaju tajne digitalnog marketinga za male poduzetnike (i OPG-ove)

autor u Marketing

Pametan uči na tuđim pogreškama, a zahvaljujući internetu imamo mogućnost stvarno puno učiti, pogotovo o poduzetničkim uspjesima, neuspjesima i svemu onom što se događa u svakodnevnom poslovanju. Digitalni marketing jedno je od onih područja koje se zahvaljujući dostupnoj tehnologiji sve brže mijenja i nudi sve više mogućnosti za kvalitetniji plasman vlastitih proizvoda. Na svakom koraku mnogo je savjeta kako to iskoristiti za svoje poslovanje, ali problem je što se ponekad čini da je jednostavno previše svega i da se od silnih informacija teško može razaznati ona korisna/točna. Da ne biste previše lutali, u nastavku donosimo 6 tekstova koje vrijedi pročitati jer su puni korisnih sitnica koje već danas možete iskoristiti za povećanje prodaje, a koštat će vas vrlo malo, u nekim slučajevima – ništa. Evo o kojim se člancima radi.

  1. Od Facebooka do instagrama, mali poduzetnici, znate li tajne digitalnog marketinga

https://www.netokracija.com/tomislav-pancirov-digitalni-marketing-mali-poduzetnici-134338

O čemu se radi: Tomislav Pancirov, stručnjak za digitalni marketing u razgovoru za Netokraciju, otkriva kako mali poduzetnici i OPG-ovi mogu koristiti dostupne internetske alate za izgradnju vjerne zajednice korisnika i kako ih pretvoriti u kupce. U razgovoru predstavlja pregršt korisnih primjera, početničkih pogreški, savjete za aktivnosti, prijedloge korisnih aplikacija itd…

  1. Kako iskoristiti blagodati interneta i povećati prodaju

https://mentorica.biz/aktualno/kako-iskoristiti-blagodati-interneta-i-povecati-prodaju-65/

Motivacijsko-informacijski pregled osnovnih pojmova i brojki vezanih uz online poslovanje. Dobro za početnike, koji bi trebali ovo pročitati da dobiju sliku o važnosti interneta za poslovanje (malih) poduzetnika.

  1. Kako registrirati internet domenu za OPG?

https://www.agroklub.com/poljoprivredne-vijesti/kako-registrirati-internet-domenu-za-opg/11694/

Za internet marketing vrlo je važno posjedovati vlastitu web stranicu. Čak i ako ju ne mislite odmah razvijati, prvi korak koji vam svakako savjetujem da napravite jest registracija vlastite domene. Možda ste se sjetili super imena, koje nitko još nije registrirao, pa da ne biste ostali bez domene, požurite i registrirajte svoju već danas. Nije komplicirano, a u ovom je članku objašnjeno kako to napraviti.

  1. Kako poboljšati marketinške aktivnosti u maloj tvrtki (1. i 2. dio)

http://www.expertiva.hr/blog/kako-poboljsati-marketinske-aktivnosti/

Marketinška stručnjakinja Nikolina Tomašković daje niz odličnih savjeta koje možete već danas primijeniti u svojim marketinškim aktivnostima. Članak je razdvojen u dva dijela, pa osim prvog, pročitajte i drugi. Osim ovih tekstova, na njenim ćete stranicama pronaći i drugih edukativno-informativnih sadržaja koje svakako vrijedi pročitati.

  1. E-mail marketing savjeti za poduzetnike

https://onlinepoduzetnik.com/email-marketing-savjeti-za-poduzetnike/

Mnogi eko poduzetnici već znaju da je posjedovanje popisa ljudi (i njihovih e-mail adresa) koji su kupovali njihove proizvode jedno od najmoćnijih oružja u njihovom marketinškom arsenalu. Za one koji se još nisu u to uvjerili ovo je odličan članak koji će vam pomoći sagledati što je sve nužno za izradu kvalitetne ‘mailing liste’ uz koju prodaju možete lansirati u nebo.

  1. Ultimativni vodič za povećanje prodaje na webshopu

https://ecommerce.hr/ultimativni-vodic-za-povecanje-prodaje-na-web-shopu/

Imate web prodavaonicu, ali prodaja ide slabo? Pročitajte ovaj članak Marcela Majsana iz udruge eCommerce Hrvatska i saznajte što je sve potrebno napraviti da bi vaša prodavaonica počela funkcionirati onako kako je i zamišljena.